Suburban Hot water tank rust in water

Discussion in 'Talkback' started by donc1939, Mar 13, 2009.

  1. donc1939

    donc1939 New Member

    I have a 3.5 year old suburban 10 gallon hot water tank. I'm getting light rust coloring in the hot water. I've cleaned the tank and changed the anode rod. Anyone know of a way to get rid of the rust?
     
  2. utmtman

    utmtman Senior Member

    Re: Suburban Hot water tank rust in water

    If you keep rinsing your tank it should clean up after two or three rinses. If it dont I would wonder if you have another problem. I am surprised that your tank would rust in such a short time. Possibly you had a bad tank when it was new?
     
  3. rjf7g

    rjf7g Senior Member

    Re: Suburban Hot water tank rust in water

    Are you sure it isn't mud from a muddy water supply?
     
  4. donc1939

    donc1939 New Member

    Re: Suburban Hot water tank rust in water

    Our water supply is a portable RV RO system. 1 - 5 milicron , 1 - 1milicron sediment, 1 - carbon block and twin RO membranes with auto backwash. The tank sees nothing but the best water. Our anode rod was changed for the first time about 3 weeks ago and i think the problem showed up after that.
     
  5. ARCHER

    ARCHER Senior Member

    Re: Suburban Hot water tank rust in water

    Did you use white vinegar to clean the tank? Did you let it sit overnight after putting vinegar in the tank and filling it completely? Did you completely flush it out after you "cleaned it"? I'd try the vinegar method to clean.
     

Share This Page